Műszeres csőtörés vizsgálat

Műszeres bemérés: hol ereszt?Műszeres csőtörés bemérés

Ezen az oldalon részletes információkat talál a professzionális csőtörés bemérés, a műszeres csőszivárgás vizsgálat,  a korrelátoros csőtörés bemérés, a jelzőgázos szivárgás keresés, a termoképes csőhálózat hibamegállapítás szolgáltatásaimról.

Korszerű és hiánypótló műszerek segítségével gyorsan és hatékonyan állhatok az Ön rendelkezésére.

Munkáim során tapasztaltam, hogy milyen komoly problémát jelent egyes rejtett, nehezen felfedhető csőtörés, csőszivárgás megállapítása, majd rendbehozatala.
Az épületgépészetben tapasztalható gyors fejlődés eredményeképp, valamint a korszerűbb technológiák megjelenésével komplikáltabb megoldások jelentek meg a víz-, gáz-, központifűtési rendszerek kivitelezéseiben, mely magával hozta a vezetékrendszerek rejtett nyomvonalvezetéseire való törekvést is. Főképpen a falban, aljzatbetonban, gipszkarton-rendszerekben, valamint a földben elrejtett  és kialakított csőhálózatok meghibásodásaira gondolok, hiszen ezek okozzák a legtöbb fejtörést az érintetteknek.
Mint a legtöbb technikai újítás esetén itt is érvényesül az a megállapítás, miszerint a korszerű gépészeti megoldások alkalmazásaival, melyek előnyei kétséget kizárólag  túlsúlyban vannak negatívumaikkal való összevetésben, megjelentek a rendkívül nehezen, vagy hagyományos szerelési ismeretekkel egyáltalán nem orvosolható csővezeték szivárgások, csőtörések. Természetesen a régi, elöregedett vezetékszakaszokon kialakult szivárgások, csőtörések okozta kellemetlenségek jellegében semmiben nem különböznek a már említett jelenségtől, így felkutatásuk hasonlóan komoly feladat.

Csőtörés felderítése korszerűen

Spricc - csőtörés

Megtalált csőtörés

Úgy is fogalmazhatnék, hogy ha a hagyományos csőtörés, csőszivárgás  javítási módszereit követjük, akkor szinte minden esetben csak a lakásunk, kertünk teljes felforgatásával juthatunk eredményre, mely kellemetlenségei mellett még költségigényesek is. Tudjuk, ha ezt választjuk, akkor addig kell vésni, ásni, míg a hibaforrást meg nem találjuk. Esetleg szintén költséges megoldásként választhatjuk a vezetékszakasz, a csőhálózat teljes cseréjét, amit anyagi értelemben túlzás nélkül nevezhetünk katasztrófának.
Sok lakást, kertet kellett felbontanom, felásnom, hogy a legkisebb felfordulás és költség mellett elhárítsam a fennálló csőszivárgást vagy csőtörést.
Mondhatnám mindig is vonzottak a szakmai kihívások, így megkedveltem a csőszivárgások keresését, a csőtörések felkutatását. Ugyanakkor ambivalens érzések kavarogtak bennem, mivel kizárólag szakmai ismereteimre, rutinomra támaszkodhattam, mely nem zárja ki a tévedés lehetőségét sem, hiszen a föld mélyébe, falba én sem láthatok bele. Ez a gondolat sokáig foglalkoztatott. A falba én sem látok bele! – ismételtem munkáim során.
De mára ez megváltozott!!!
Szinte tökéletesen látom, hallom a mások számára láthatatlan vezetékeket, így a csőtörések, csőszivárgások megállapítása mára már a képességeim tárházába tartoznak.
Na, de ne gondoljunk itt valami transzcendens, magasabb erők birtoklására (sajnos), hanem a legkorszerűbb high-tech műszerek segítségével válik realitássá a falba és földbe látás lehetősége.

Véget vetek a kalapács és az ásó egyeduralmának

Kutatásaim elvezettek a legmodernebb berendezéseket gyártó, fejlesztő manufaktúrákhoz, melyek kis szériában, főképp gáz és vízmű-szolgáltatóknak kínálnak ultramodern berendezéseket csőtörések hibamegállapításához. (SEWERIN,  SEBAKMT stb.)  Németországban egyes jól képzett szerelők már használtak ilyen korszerű műszeres csőszivárgás keresőt, így elhatároztam, hogy  csatlakozom a reformerek táborába és véget vetek a kalapács és az ásó egyeduralmának a csőtörések orvoslásában.
Nem mellesleg a műszeres csőtörés, csőszivárgás megállapítások, majd a megállapított helyen történő beavatkozás komoly költségtakarékosságot is ígér, megkímélve minket a felesleges bontásoktól, bosszúságoktól.

Termo kép a padló alól

A padló alá látok!

A vezetékek és rendszerek anyagai, alkalmazásuk változatossága megkívánja, hogy a padlófűtés szivárgó, csepegő vizétől, a kertben 120 cm mélyen lévő hálózati ivóvízvezetékén, esetleg egy gyártelep több száz méteren lefektetett csőhálózatában egyaránt otthonosan bevethessük az erre kialakított hibamegállapító műszerünket. Több műszer és technológia segíti a munkám, hogy mindezen feltételek a legmagasabb szinten teljesüljenek. Többek között korrelátoros csőszivárgás, csőtörés kereső műszer, több akusztikus (szivárgás által keltett zaj) csőtörés kereső, hőkamera, jelzőgázos műszer bevetésével keresem, kutatom és határozom meg a hiba pontos helyét.
A komplett szolgáltatás  teljesülése érdekében, igény szerint megjavítom Önnél az általam műszeresen feltárt hibát, majd a helyreállításban is segítséget tudok biztosítani!